Kategorija: Donacije

Donacija udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Bodova25000

Šifra 8175422

CRVENI NOSEVI klaunovidoktori su udruga koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u hrvatskim bolnicama.
Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 9 klaunovadoktora, koji svaki tjedan posjećuju bolnice u Zagrebu, jednom mjesečno dječju bolnicu u Rijeci te povremeno dječje bolnice u ostalim gradovima diljem Hrvatske (Čakovec, Karlovac, Osijek, Sisak, Split, Varaždin, Vukovar).
Klaunovidoktori svojim gegovima unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im svijet igre, smijeha i radosti.
Zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba, klaunovidoktori su od početka svojih posjeta bolnicama u listopadu 2010. ostvarili više od 377 posjeta bolnicama kako bi donijeli osmijeh na lica 22.000 bolesne djece.

Za svoj rad CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dobili su nagradu "Ponos Hrvatske" za 2011. godinu.
Koliki je značaj posjeta klaunovadoktora bolnicama pokazuje i mišljenje psihologice iz Klinike za dječje bolesti Zagreb:
"Kroz svoju pojavu, štoseve, igre, šale i zafrkancije klaunovidoktori pomažu teško bolesnoj djeci da ostanu ono što jesu - autentična i kreativna djeca kojoj treba igra i smijeh kako bi lakše podnijeli svoje bolničke dane i teško liječenje. Crveni nosići pomažu djeci da sačuvaju svoje životno veselje usprkos teškim životnim okolnostima. Roditeljima pomažu da sagledaju sami sebe na drugačiji način te da re-definiraju svoj odnos prema bolesnoj djeci. Pomažu i nama djelatnicima. Nekada su klaunovidoktori jedina lijepa i vesela stvar koja se dogodi u jednom ili više dana. Svijet bi zasigurno postojao i da ne postoje Crveni nosevi, tj. klaunovidoktori ali bi to bilo jedno daleko hladnije, mračnije i strašnije mjesto. Hvala vam što dolazite na Zavod dječje onkologije i hematologije te pridonosite boljoj kvaliteti života naših malih bolesnika, njihovih obitelji i nas djelatnika"

univ. mr.Marta Benko,prof.dipl.psiholog
specijalistica kliničke psihologije, Zavod za dječju onkologiju i hematologiju
Klinika za dječje bolesti Zagreb

Vašom donacijom omogućit ćete nastavak i kvalitetnu provedbu ovih plemenitih ciljeva.

DONACIJE MOŽETE UPLATITI NA RAČUN:

IBAN HR25 2484 0081 5001 8531 2.

Bogovićeva 1
10000 Zagreb
Tel.: 099/ 255 03 54
        099/ 255 03 56

info@crveninosevi.hr

http://www.crveninosevi.hr