Kategorija: Kultura

HNK u Zagrebu izbor iz ponude u vrijednosti 100 kn

HNK Zagreb

Bodova12000

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu jedna je od ishodišnih točaka umjetničkog izraza koje formiraju duhovni prostor hrvatske kulture.
Više od 150 godina ova je kazališna kuća čuvar tradicije na kojoj počiva svaka suvremenost, istodobno otvorena za razne vrste eksperimenata i pitanja koje postavlja duh vremena, sedimentno slažući specifičnosti godina uz bezvremenske vrijednosti svjetskih i domaćih klasika.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pod svojim krovom ima tri ansambla, operni, dramski i baletni, koji okupljaju velik broj umjetnika te čitav aparat proizvodnje što ga čini najvećim kazalištem u Hrvatskoj, ali i moćnim umjetničkim medijem za afirmaciju i širenje nematerijalnih vrijednosti i nacionalnih kvaliteta.
Kazalište repertoarom osluškuje titraje vremena te i nezaobilazne klasike propituje kroz prizmu današnjice čime uspostavlja svjež odnos u recepciji, čuvajući ih tako od zastarijevanja. Iznalaženjem suvremenosti u  komunikaciji s publikom  postaje izravno i svako djelo proživljava kao aktualno i ravnopravno u raspravi o današnjici. Jer kazalište je i dalje važno.

 

Trg maršala Tita 15
10000 Zagreb

Tel.: 01/ 488 84 15 (blagajna)

 

http://www.hnk.hr